Uutta pottusatoa odotellessa ...

... on hyvä syödä vanhan sadon varastot tyhjiksi.

Pyyvin pottua on myynnissä Kangasniemellä S- ja K-marketeissa sekä Joutsassa S-marketissa. Peruna sopii hyvin grilliin: kiinteä Challenger-peruna vene- tai lohkoperunoiksi kuorineen tai ilman. Lievästi jauhoinen Opera on täydellisen täyteläinen perunanyytin raaka-aine.

Kokeilepa nyyttejä grillissä tai uunissa.


Perunanyytit
 
Valmistusaineet
1  kg   keitettyjä perunoita
n. 1/2 tl   suolaa  
mustapippuria myllystä  
3 - 4 (150 g)   kesäsipulia  
 1  prk  (2,5 dl)   Valio ruokakermaa Kippari®   

Pinnalle: ruohosipulia  
 
Leikkaa reilut palat alumiinifoliosta. Laita niiden päälle samankokoiset palat leivinpaperia.

Leikkaa perunat viipaleiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna sipulit. Jaa peruna-sipuliseos kerroksittain folio-leivinpaperipalojen keskelle. Kohota folion reunoja ylös, mutta jätä nyytit kuitenkin hieman auki. Lisää ruokakerma.

Kypsennä uunissa 250 asteessa n. 30 min tai anna hautua grillissä, kunnes sipuli on kypsää.

Ripota avattujen nyyttien pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
 
Lähde: Alkuperäinen resepti Valion, muokkaus Pyyvin tila. 
 
Perunanyyteistä saa eri makuisia vaihtamalla mustapippurin valkosipuliin tai yrtteihin.